top of page

WIE ZIJN WE

UX Academy startte in 2014 als het eerste onafhankelijke UX-trainingsbureau in Nederland. Inmiddels trainen we per jaar ruim 350 beginners én gevorderden, op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht, Amsterdam en Antwerpen.

 

Ons unieke aanbod

Alle trainers zijn freelancer en hebben een unieke expertise. Ze werken momenteel o.a voor klanten waar ze dienstverlening, klantportalen en dashboards optimaliseren. Daardoor zit elke training boordevol met onze eigen ervaringen; naast onze boekenkennis delen we met plezier de leermomenten die we tegenkomen in onze projecten. 

Ook stellen we zelf het curriculum samen op basis van onze boekenkennis en praktijkervaring. Daarbij zijn we vrij om cases en anekdotes uit onze eigen projecten te delen en uitvoerig in te gaan op de behoeften van de groep. Dat maakt al onze trainingen uniek, persoonlijk en actueel. En het zorgt dat wij én onze cursisten veel plezier hebben tijdens de trainingen. ​

Van opleider tot expertisecentrum

De UX Academy is een CRKBO geregistreerde opleider die marktleider is op het gebied van UX opleidingen en certificering. Wij hebben het meest volledige aanbod van ux opleidingen in de West Europa. Je kunt ons beschouwen als een kennisplatform voor de volgende generatie UX professionals en leiders die werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Wij geloven dat UX design een vitale rol speelt in het ontwikkelen van software systemen en websites. Onze trainingen helpen individuen en bedrijven om efficiëntere ux werkprocessen in te richten, zodat er gebruikersgerichte applicaties ontworpen en ontwikkeld kunnen worden.

Het resultaat

Onze trainingen scherpen we steeds aan op basis van de feedback van onze cursisten. Met resultaat: 40% van onze cursisten volgen 2 of meer trainingen en zij beoordelen ons gemiddeld met een 8,9 op Springest. Dat maakt ons de beste van Nederland. Daar zijn we best een beetje trots op!

Samenwerking

In 2024 zijn we een samenwerking aangegaan met Informaat. Informaat helpt corporates en groot MKB met projecten en detachering voor waardengedreven innovatie en ontwerp van digitale producten en diensten. Daarbij adviseert het opdrachtgevers ook over de opbouw van eigen design-competentie in de organisatie.

Susanne van Mulken (strategy director Informaat): “Training en opleiding zijn van essentieel belang voor het ontwikkelen van CX/UX maturiteit bij onze opdrachtgevers."

Schermafbeelding 2020-07-01 om 11.57.35.

WAAROM ZIJN WE IN 2015 EEN UX ACADEMY BEGONNEN


1. Er was geen platform voor kennisuitwisseling over UX op hoog niveau in Nederland

Daarom willen wij het bedrijfsleven en non-profit organisaties verrijken met ux kennis, omdat het in deze tijd onontbeerlijk is om gebruikersgerichte applicaties te ontwikkelen. 

 

2. Er was geen UX wasstraat in Nederland

Er is een te kort op de Nederlandse arbeidsmarkt aan ux-ers, met name ervaren goed geschoolde ux-ers. Ook programmeurs zijn schaars. Er wordt ontwikkeltijd verspilt en ontwikkelfouten worden niet vroeg genoeg voorkomen. Er worden nog te weinig gebruiksvriendelijkere applicaties ontwikkeld, zodat gebruikers minder tijd nodig hebben om een taak te voltooien, en intuïtief en tevreden interacteert met digitale applicaties.

 

3. Wij geloven dat UX kan bijdragen tot een efficiëntere bedrijfsvoering

Doordat geïnvesteerd word in kennisuitwisseling rondom UX, zal er een toename zijn van het gebruik van de software en zal er afname zijn in het raadplegen van de helpdesk door klanten. Scrum teams zullen beter functioneren en sneller komen tot betere resultaten.

DE DIDACTIEK VAN ONZE TRAININGEN

In onze trainingen gebruiken we een breed scala aan didactische vormen. Zo zorgen we dat ze aansluiten op de verschillende leerstijlen van onze cursisten. 

 

✓ Rollenspellen

✓ Quizzen

✓ Samenwerken met 1 medecursist

✓ Samenwerken als groep

✓ Individuele opdrachten: bij elke training brengen cursisten een eigen case in

WAAROM KOMEN MENSEN TERUG NAAR ONS

✓ Ervaren expertisecentrum

Elk jaar leiden wij zo'n 350 mensen op, zowel individueel als voor toonaangevende bedrijven. We verzorgen op dit moment minimaal in-companytrainingen per maand. Onze cursisten zijn blij. Ze waarderen ons met een 8,9.

 Geen opleidingenfabriek

UX Academy is een netwerk van trainers onderling en van trainers met cursisten. We hebben geen managementlagen en we cut out the middle man.  

 Kleine groepen

We werken met kleine groepen van maximaal 8 cursisten. Dat maakt het samenwerken persoonlijker en de trainingen effectiever. En we inventariseren we vooraf de wensen. Zo is elke training bijna maatwerk. Dat is uniek in Nederland!

Goede afwisseling theorie en praktijk

We zorgen voor een stevige theoretische basis, maar zorgen voor een goede afwisseling met praktijkvoorbeelden en opdrachten. UX Design is vooral doen, dus al onze trainingen hebben een belangrijke interactieve component.​

 Trainers uit de praktijk

Bij de UX Academy vind je ervaren trainers die zelf in het vak zitten. Ze zijn succesvol als zelfstandige binnen hun eigen expertise. Ze stellen zelf het curriculum samen op basis van hun theoretische kennis en hun praktijkervaring. 

 Een training op niveau

Al onze trainingen zijn HBO+. Om zeker te weten dat de training aansluit op de wensen van onze cursisten, doen we standaard een telefonische intake met iedereen. Zodat we een training geven waar je echt iets aan hebt.

Praktijkgericht: breng een eigen case in

Bij al onze trainingen brengen cursisten hun eigen project in als case. Met de feedback kun je de volgende stap maken. Zo zijn onze trainingen dubbel effectief - je werk gaat gewoon door. ​​

bottom of page