TRAINERS

UX Academy is een netwerk van enthousiaste UX-professionals die houden van hun vak en dat graag met de wereld delen. We kennen elkaar al geruime tijd en hebben vaak zelfs samen gewerkt aan een project, elk vanuit

onze eigen expertise. Daardoor weten we wat we aan elkaar hebben.

 

Bij UX Academy vind je geen trainers die niet zelf in het vak zitten: we hebben stuk voor stuk een bloeiende freelancepraktijk. We stellen zelf het curriculum samen op basis van onze boekenkennis en praktijkervaring. Daarbij zijn we vrij om cases en anekdotes uit onze eigen projecten te delen en uitvoerig in te gaan op de behoeften van de groep. Dat maakt al onze trainingen uniek, persoonlijk en actueel. En het zorgt dat wij én onze cursisten veel plezier hebben tijdens de trainingen. 

In onze trainingen gebruiken we een breed scala aan didactische vormen. Zo zorgen we dat ze aansluiten op de verschillende leerstijlen van onze cursisten. 

 

✓ Rollenspellen

✓ Quizzen

✓ Samenwerken met 1 medecursist

✓ Samenwerken als groep

✓ Individuele opdrachten: bij elke training brengen cursisten een eigen case in

Jenneke Taal-Fokker - Freelance UX-consultant & trainer UX research

Specialiteiten: service design, kwalitatief en kwantitatief UX research, UX strategy, interaction design, (lean) usability testing. Jenneke geeft de UX research en Lean usability testing workshops. 

 

In Jenneke’s carrière zijn ontwerp en onderzoek altijd hand in hand gegaan. Ze heeft een stevige ervaring in zowel de academische wereld als in de praktijk als UX/CX design researcher en service designer voor verschillende internationale werkgevers en opdrachtgevers. Jenneke is ook als externe coach verbonden aan de masteropleiding Design for Interaction van de TU Delft.

Kaj van Leeuwen - Freelance UX-designer & trainer UX Basistraining

Specialiteiten: interface design, interaction design, customer journey mapping, design thinking, UX design management. Kaj geeft de UX Basistraining.

Kaj heeft ervaring als UX-consultant, interaction designer en design researcher. Hij weet alles van Customer Experience- en User Experience-design en deelt zijn kennis met plezier. Zijn credo: aandacht voor details is belangrijk voor een optimale klantervaring, mits de grote lijnen niet uit het oog worden verloren. 

Jeroen Razoux Schultz - Freelance UX-designer & trainer UX Seniortraining

Specialiteiten: interaction design, concept design, UX-strategie, UX-management, Agile, digitale innovatie

Jeroen geeft de UX Seniortraining.

Jeroen is van huis uit productontwikkelaar. Hij voelt zich als een vis in het water in alle fasen van User Experience Design, van customer research tot usability testing. Daarbij wist Jeroen een aantal sterke in-house designteams te bouwen die Agile werken. Jeroen is freelance docent bij de Hogeschool Amsterdam en de Haagse Hogeschool.

René Vendrig - Freelance Interaction Designer & trainer UX Prototyping

Specialiteiten: prototyping tools, Axure, interaction design, user interface design, online applicaties, usability. René geeft de workshop UX Prototyping.
 
Sinds zijn afstuderen als Interaction Designer in 1998 werkt René aan projecten die variëren van online campagnes en webshops tot ticketwebsites en applicaties die adviseurs helpen bij adviesgesprekken. Daarnaast geeft hij regelmatig workshops om software te verbeteren. René is een ster in prototyping en deelt zijn oog voor detail graag met jou.

Anne Vroegop - Freelance UX-designer & trainer UX Basistraining en UX Mediortraining

Specialiteiten: gamification, interaction design, user interface design, online applications, usability 

Anne geeft de UX Basistraining en UX Mediortraining.

 

Anne is sinds 2004 allround UX-designer. Naast haar opdrachten voor internationale reclamebureaus brengt ze sinds 2013 haar passie voor het vak over op groepen mensen. Klanten roemen Anne om haar expertise in gebruikersgerichte gamification, haar tomeloze creativiteit en authenticiteit.

Boyd de Groot - Freelance UX-consultant & trainer UX Mastertraining

Specialiteiten: interaction design, user interface design, concept design, UX designmanagement. Boyd geeft de training UX Mastertraining.

Boyd is een stevige senior met meer dan 20 jaar ervaring. Een strategisch en conceptueel denker die niets liever doet dan bedrijven helpen om projectmatig te werken. Boyd werkt het liefst met multidisciplinaire ontwerp- en ontwikkelingsteams en is ook als freelance docent Interaction Design verbonden aan de Haagse Hogeschool.

Yvonne de Mey van Streefkerk - Freelance UX-designer & trainer UX Basistraining

Specialiteiten: user centered design, kwalitatief user research, interaction design, usability testing, schetsen met pen en papier. Yvonne geeft de UX Basistraining.

 

Yvonne heeft de afgelopen 20 jaar voor diverse opdrachtgevers aan uiteenlopende projecten gewerkt en kent alle kneepjes van het vak. Elk nieuw project is voor haar een avontuur: een nieuw onderwerp, nieuwe gebruikers, nieuwe teams en nieuwe processen. Zo blijf je scherp en raak je nooit uitgeleerd.

Meike Mak - Freelance UX-researcher & trainer Usability Research

Specialiteiten: user research, design research, usability, conceptontwikkeling, innovatie, kwalitatief gebruikersonderzoek. Meike geeft de workshop Usability Research.

 

Meike is een geboren researcher. Door te luisteren en te analyseren weet ze de meest complexe puzzels te op te lossen. Na een studie Industrial Design koos ze voor een carrière als marktonderzoeker en customer experience researcher. Meike is medeorganisator van UXinsight: de enige UX Research-conferentie in Nederland.

Simone Tertoolen - Freelance UX-designer / Lector

Simone geeft in-companytrainingen en de UX Basistraining.

Specialiteiten: interaction design, user testing, prototyping, smart objects

Simone was nauw betrokken bij de revolutie van belangrijke digitale apparaten in ons leven: touch screens, smartphones, wearables en autonavigatie. In het User Experience-veld heeft Simone ervaring als researcher, concepter, manager en ontwerper.

Suzanne Spijkerman - Freelance officemanager

Specialiteiten: praktische vragen en administratie

Suzanne is onze onvolprezen officemanager.

Bel je de UX Academy op? Dan krijg je Suzanne aan de lijn. Zij regelt alle praktische dingen. De inschrijvingen. De facturen. De website. Enzovoort. Zodat onze trainers hun werk goed en met plezier kunnen doen. Stipt, vriendelijk en servicegericht. Dat is wat haar typeert. Niet voor niets is ze al sinds 2008 freelance officemanager. 

Petra Roet - Freelance Visual Designer

Specialiteiten: graphic design (online en print)

Petra verzorgt het grafisch ontwerp en de communicatie van de UX Academy.


 

Petra weet in een visueel ontwerp precies de juiste snaar te raken. Ze komt met sterke oplossingen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Daarnaast is ze enorm behulpzaam en staat ze altijd staan voor anderen. Daarom zijn we gek op Petra.

Please reload

Waarom UX Academy?

✓ Ervaren expertisecentrum

Elk jaar leiden wij zo'n 600 mensen op, zowel individeel als voor toonaangevende bedrijven. We verzorgen op dit moment minimaal in-companytrainingen per maand. Onze cursisten zijn blij. Ze waarderen ons met een 8,9.

 Geen opleidingenfabriek

UX Academy is een netwerk van trainers onderling en van trainers met cursisten. We hebben geen managementlagen en we cut out the middle man.  

 Kleine groepen

We werken met kleine groepen van maximaal 8 cursisten. Dat maakt het samenwerken persoonlijker en de trainingen effectiever. En we inventariseren we vooraf de wensen. Zo is elke training bijna maatwerk. Dat is uniek in Nederland!

Goede afwisseling theorie en praktijk

We zorgen voor een stevige theoretische basis, maar zorgen voor een goede afwisseling met praktijkvoorbeelden en opdrachten. UX Design is vooral doen, dus al onze trainingen hebben een belangrijke interactieve component.​

 Trainers uit de praktijk

Bij de UX Academy vind je ervaren trainers die zelf in het vak zitten. Ze zijn succesvol als zelfstandige binnen hun eigen expertise. Ze stellen zelf het curriculum samen op basis van hun theoretische kennis en hun praktijkervaring. 

 Een training op niveau

Al onze trainingen zijn HBO+. Om zeker te weten dat de training aansluit op de wensen van onze cursisten, doen we standaard een telefonische intake met iedereen. Zodat we een training geven waar je echt iets aan hebt.

Praktijkgericht: breng een eigen case in

Bij al onze trainingen brengen cursisten hun eigen project in als case. Met de feedback kun je de volgende stap maken. Zo zijn onze trainingen dubbel effectief - je werk gaat gewoon door. ​​

  Enthousiaste trainers uit het veld    Interactieve, praktijkgerichte trainingen    Gelijkwaardig groepsniveau

UX Academy B.V. Amsterdam © 2019 | T +31 20  893 43 11 

UX Academy

Kromme Waal 9

1011 BS Amsterdam

Privacybeleid

Algemene voorwaarden

Made with ❤️ and ☕️ in Amsterdam 

  • Instagram ux academy
  • LinkedIn ux academy
  • Twitter ux academy
  • Facebook ux academy
  • Vimeo ux academy