*** Speciaal geschikt voor mensen die aan omscholing doen, bijvoorbeeld via het UWV ***

UX ICT Architect (krapteberoep) dekt disciplines zoals interface en interaction design, ontwikkelen van prototypes, maar het gaat ook over nieuwe manieren en denkwijzen om als zelfstandige ontwerper of binnen een team tot betere ICT ontwerpen te komen. In deze opleiding ga je écht de diepte in en leer je alle facetten van UX kennen binnen de wereld van ICT architectuur. Deze opleiding is verspreid over +/-10 weken.
Tussendoor maak je vlieguren in het vak op eigen houtje, zodat je bij aanvang van elke trainingsdag opnieuw al je vragen kunt stellen waar je tegenaan loopt. In deze opleiding volg je 2 trainingen achter elkaar:

UX Basistraining

en Prototype software training
Plús nog een halve dag begeleiding van je ux portfolio en je ux sollicitaties.

Aan het eind van deze opleiding beschikt je over alle skills die een allround UX designer/UX ICT architect zou moeten beheersen. In welke mate, hangt af van je eigen vlieguren die je maakt.

6,5 dagen / € 4090 excl. btw
€ 4.948,90 incl. btw

Aantal deelnemers in training: 4-6 vol=vol


Dat is inclusief:

✓Briefingframework om nieuwe UX-projecten op te starten

✓ Tekenset met Copic-stiften en Sharpies

✓Handige A4 sketch templates

✓ Keyboard cheatsheet van shortcuts in Sketch

✓ 6 maanden gratis Invision softwarelicentie

✓ Gratis must read e-books

✓ Administratiekosten of andere verborgen kosten

✓ Gezonde lunch op onze locatie die max. 5 min. lopen is van A'dam CS of Utrecht CS 

✓  De UX Academy Slack community waar onze trainers je blijvend helpen, ook ná de training

Schermafbeelding 2019-02-11 om 12.46.16.

Twijfel je nog? Bel voor opleidingsadvies 020 - 893 43 11

UWV TRAINING:
UX ICT ARCHITECT

uwv.png

In de opleiding UX ICT Architect leer je online producten te ontwerpen en optimaliseren door het verbeteren van de gebruikerservaring. 

Q&A FILM

 1. 0:00-5:24 Wat kun je er mee bereiken? Welk resultaat kun je verwachten na deze opleiding?

 2. 7:19-12.21 Is het wat voor mij? Kan iedereen deze opleiding volgen of heb je bepaalde kwaliteiten nodig?

 3. 12:44- 15:00 Zit je echt in code te programmeren in deze opleiding? Hoe technisch is het?

 4. 15:00- 19:26 Hoe realistisch is het dat je met deze opleiding een baan kan vinden?

 5. 20:00-33:27 Hoe ziet de opleiding er globaal uit?

 6. 34:00-34:57 Hoeveel huiswerk?

 7. 34:57-37:14 Is er een eindtoets?

 8. 37:24-38:49 Welke cursussen kan ik het beste volgen zodra ik een baan heb?

Via UWV deze opleiding volgen?

Waarom een UWV-er omscholen naar ux designer?


+ UX designer is een ‘kansberoep’ én 'krapte beroep’ volgens het UWV, onder de naam ‘developer specifieke toepassingen (.NET, Cloud, Web, App’)
Zie een document dat door het UWV is opgesteld in aug. 2020 https://www.uwv.nl/overuwv/Images/kansrijke-en-minder-kansrijke-beroepen-sinds-corona-20200813.pdf
+ UX Designer is een heel breed vak: je leert iets over psychologie, vormgeving, onderzoek doen, programmeren en samenwerken met developers. Zodoende is er voor ieder wat wils, en kunnen vele cursisten hun ei kwijt in ons vak. Daarom is 89% van al onze cursisten die zich laten omscholen, gebleven in het vak UX design.
Wat is de baanzekerheid van UX design?


Tijdens deze corona tijd zien alle bedrijven de noodzaak om verder te digitaliseren, hun webshops te verbeteren en gebruiken zij online tools intensiever. Dat vraagt om kennis en kunde op de werkvloer. Een ux designer maakt digitale producten gebruiksvriendelijker, iets wat meer dan ooit in trek is. Alle bedrijven hebben websites, maar ze werken niet makkelijk of goed. Na het volgen van onze ux opleiding bij de UX Academy, gaan de meeste cursisten eerst een stage lopen bij een bedrijf, of solliciteren meteen als junior ux designer. De meeste mensen krijgen daarna een tijdelijk of vast contract, omdat het zo’n schaars beroep is. Anderen gaan na het volgen van de opleiding aan de slag met een ux portfolio, waar wij als trainers input op kunnen geven. Juist ook na het volgen van de training ondersteunen wij hen via online kanalen. Daarin zijn wij uniek. Dit ux portfolio helpt mensen om zich te onderscheiden van andere sollicitanten.
Wat is het instap niveau van onze ux opleiding?


Iemand met een afgeronde MBO of HBO opleiding kunnen wij ontvangen. Daarbij maakt de achtergrond van diegene niet uit. Voorkeur heeft een grafische achtergrond of technische achtergrond of (IT) project management.
Waarom bij de UX Academy een UX training volgen als UWV-er?


De UWV-ers zitten bij ons altijd samen in dezelfde trainingsgroep met cursisten die wel in de praktijk werkzaam zijn (dus niet werkloos zijn). Ook hieruit ontstaan regelmatig nieuwe connecties en spontane uitnodigen om langs te komen voor een sollicitatie gesprek! Om het niveau gelijk te houden bieden we daarom een halve dag introductie ux design aan, aan alle UWV-ers voordat zij samenstromen met de groep die al werkzaam is en komt bijscholen. Je maakt 5 UX deliverables die je meteen kunt meenemen naar je eerste sollicitatiegesprek. Per deliverable kan de trainer een foto van je maken terwijl je bezig bent met UX. Deze foto's kun je goed toevoegen aan de sollicitatie brief of je ux portfolio. Je laat hiermee zien dat je ervaring hebt in het vak.Wij zijn de enige opleider van Nederland die geaccrediteerd is vanuit een Europees UX Qualification Board. Het UX diploma wat we aanbieden staat goed bekend in het werkveld.Zie https://uxqb.org/en/training/recognized-training-providers/Na afloop blijf je in contact met onze trainers en de groep via ons eigen beschermde kanaal op Slack. Daar kun je blijvend om help en advies vragen.
Waarom omscholen naar UX design?


UX designer is een ‘kansberoep’ én 'krapte beroep’ volgens het UWV, onder de naam ‘developer specifieke toepassingen (.NET, Cloud, Web, App’Zie een document dat door het UWV is opgesteld in aug. 2020https://www.uwv.nl/overuwv/Images/kansrijke-en-minder-kansrijke-beroepen-sinds-corona-20200813.pdf
UX Designer is een heel breed vak: je leert iets over psychologie, vormgeving, onderzoek doen, programmeren en samenwerken met developers. Zodoende is er voor ieder wat wils, en kunnen vele cursisten hun ei kwijt in ons vak. Daarom is 89% van al onze cursisten die zich laten omscholen, gebleven in het vak UX design.
Consumenten gebruiken webdiensten intensiever dan voorheen en dat vergroot de druk op callcentra. Daarom is digitale selfservice, serviceoptimalisatie en user exprience design belangrijker dan ooit. Bekijk dit filmpje eens: https://www.youtube.com/watch?v=O94kYyzqvTc
Waar kan ik UX stages vinden?


We hebben een Slack channel waar regelmatig stages op worden aangeboden. Hier kun je vrijblijvend op reageren. Wij bieden dus stages aan, maar het is aan de cursist om hierop wel of niet te reageren. Ook op onze Facebook page en op onze LinkedIn page verschijnen regelmatig leuke ux stages en ux jobs. Hou die pagina's in de gaten!
Waarom is UX Design belangrijk voor bedrijven en waarom komen de meeste mensen een ux training volgen?

Welke kwalificatie wordt met de opleiding verworven?


Je krijgt een certificaat mee als All round ux designer.
Wat gebeurt er wanneer de opleiding niet met succes wordt voltooid?


In dat geval zul je geen certificaat meekrijgen als All round ux designer
Welke stappen zet je voor omscholing via UWV & UX Academy?


De UX Academy heeft een samenwerkingsovereenkomst met het UWV!
Wij kunnen je helpen met het omscholen in je digitale kennis en vaardigheden. Al 5 jaar begeleiden we mensen die even zonder baan zitten of in between jobs zitten.
Hoe gaat het in z'n werk in 3 stappen; 1. Neem contact op met je UWV contactpersoon/coach. Het UWV bepaalt of je in aanmerking komt voor een vergoeding van scholing. 2. Geef aan dat UX Academy B.V. als opleider geregistreerd staat bij het UWV en krijg akkoord om een offerte aan te vragen. 3. Vraag een offerte bij ons op die je kunt overhandigen aan het UWV. Bel meteen met ons secretariaat Suzanne Spijkerman: 06 - 55 83 10 13 of stuur ons een mail.

STAP 1:  GEBRUIKERSONDERZOEK DOEN

 • Leer de belangrijkste (o.a psychologische) UX principes zodat je met applicaties kunt beoordelen op gebruiksvriendelijkheid

 • Hoe je gebruiksvriendelijkheid kunt meten met gebruikersonderzoek

 • Ontdek de meest voorkomende fouten in een interface ontwerp

 • Achterhaal de psychologie en gebruikerswensen van je doelgroep om niet meer op onderbuik gevoel te ontwerpen

 • Je gaat naar huis met een lijst van de 20 belangrijkste user data-bronnen waarmee je eenvoudig gebruikersonderzoek kan doen

 • Je gaat een persona en user scenario maken

STAP 2:

GEBRUIKERSGERICHT ONTWERPEN

 • ​Welke software en tools je kunt gebruiken om prototypes en wireframes te maken

 • Ga in prototype software (bijv. Adobe XD, Axure, Marvel, Sketch) je case uitwerken

 • Krijg 1 op 1 onbeperkt hulp bij je uitwerking in prototype software

 • Leer interfaces te schetsen en maak je eigen schets library

 • Je prototypes onder de aandacht brengen in je team; meer draagvlak voor UX!

 • User feedback verzamelen om je ontwerp te optimaliseren

 • User feedback verwerken in je prototypes

 • Met een prototype je team overtuigen van je ontwerp keuzes 

 • Je leert je prototype te presenteren; do's en dont's

STAP 3:

TESTEN OP GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

 • Krijg een lean test methodiek aangeleerd waardoor je in 30 minuten eenvoudig kan testen met gebruikers! Deze test voer je uit op je meegebrachte case.​​​

 • Leer testen af te nemen met je prototype in Marvel

UX WERKWIJZE

 • Je leert het hele UX proces doorlopen met een vast framework: de UX-briefing.

 • Weet hoe lang je met welke tool bezig zal zijn. Maak een Inschatting hoeveel tijd elke UX-deliverable kost

 • Wat is het minimale en maximale UX traject? 

 • Op welke momenten in het ontwikkelproces je een interaction designer inschakelt​

SAMENWERKEN IN EEN TEAM

 • Je rol en verantwoordelijkheid in een project

 • Hoe je je als UX-designer eerder betrokken wordt bij de ontwikkeling van een applicatie in een SCRUM-omgeving

 • Hoe je je team betrekt bij UX-design

 • Wat een professionele interaction designer onderscheidt van een amateur

 • De keuzes in je ontwerpen verdedigen en uitleggen waarom jouw ontwerp goed en gebruiksvriendelijk is

PROGRAMMA

Voorbereiding
Ter voorbereiding van je eerste dag dien je een dag huiswerk te maken, door o.a webinars te bekijken, een introductie training te bekijken en een boek te lezen (krijg je van ons!) 


Dag 1: Kennismaken met het vakgebied en de gebruiker

 

Leer denken als een ux designer; voeg een nieuwe waarde toe aan je team
 

10.00 - 12.30 uur

 • Korte introductie. Wat is User Experience Design en Interaction Design? En hoe integreer je het in de bestaande manier van werken?

 • Je leert wat gebruiksvriendelijkheid is en hoe (en waarom) je de gebruiker betrekt in het ontwerpproces

 • Je krijgt inzicht in hoe je aan de slag gaat met UX Design, ontdekt de valkuilen en leert hoe je die kunt omzeilen. Wat is het minimale en maximale UX traject? 


13.00-15.00 uur

 • Je maakt kennis met de hele toolset aan UX-deliverables -  25 stuks! - en leert overzicht houden

 • We gaan in op gebruikersonderzoek. Wie zijn je gebruikers en hoe kun je ze indelen?


15.30-17.00 uur

 • Je krijgt een kleine thuisopdracht: maak een UX-briefing om vast te stellen wat je rol en verantwoordelijkheden zijn als UX-designer (ca. 1 uur werk)​
   


Dag 2: Aan de slag met een case naar keuze

Je weet na deze dag echt wat UX kan inhouden en hoe je het hoort toe te passen.
Je krijgt steeds meer vertrouwen met de materie en maakt kennis met de valkuilen van het vak.

 

10.00-12.30 uur

 • Met een UX quiz toetsen we de stof van dag 1

 • Je presenteert in 5 minuten een case naar keuze en ontvangt waardevolle feedback van de trainer en medecursisten.


13.00-15.00 uur

 • Je leert een persona maken en past deze toe op jouw case

 • Je ontdekt hoe je eenvoudig gebruikersonderzoek doet met 20 user-data-bronnen 

 • Je schrijft een user scenario voor je persona. Dit gebruiken we op dag 3


15.30-17.00 uur

 • We duiken in flowcharts en informatie-architectuur

 • We maken korte metten met alle vragen die op sticky notes zijn geschreven   


Dag 3: Je ontwerp testen, evalueren en optimaliseren

Ook op deze dag geen eindeloze ux-theorie, maar job-ready skills om direct toe te passen op je eigen case!

10.00-12.30 uur

 • Je krijgt tips en tricks voor het maken van een ux portfolio

 • We beantwoorden op alle vragen die op stickynotes zijn geschreven   


13.00-15.00 uur

 • Je ontwerpt op basis van gebruikerswensen (in plaats van op onderbuik gevoel) en test je eigen case met paper prototyping en wireframing

 • Je leert wat usability testing is en zet een usability test op voor jouw case


15.30-17.00 uur

 • We bespreken en verbeteren elkaars klikbare paper prototype

Dag 4 Leren schetsen

 • Je leert hoe je prototyping gebruikt in de verschillende fases van het UX-designproces.

 • Je leert schetsen als methode om snel veel ideeën te kunnen delen.

 • Je creëert je eigen schets-library, zodat je altijd dezelfde soort users en wireframes schetst.

 • Je leert user feedback verzamelen om zo je ontwerp te optimaliseren.

Dag 5 Geavanceerde tools gebruiken

 • Je maakt kennis met de belangrijkste on- en offline tools. Met free trials van o.a. Proto.io, Marvel, InVision en bij belangstelling ook Sketch, Axure RP Pro, Figma en Adobe XD.

 • We duiken dieper in de meest gebruikte prototypingtools en je leert hoe functionaliteiten in een gestroomlijnde workflow op elkaar aansluiten.


Dag 6 Je eigen case prototypen 

 • We bespreken cases die je zelf aandraagt en bepalen hoe je deze het beste kunt prototypen.

 • Je bouwt je eigen prototype(s).

 • Je leert je prototype overtuigend te presenteren aan stakeholders.

Dag 7 (halve dag!) Terugkomsessie

 • We gaan in op je UX sollicitaties en wat daarvoor nodig is.

 • We bekijken ux porfolios en je kan feedback krijgen op je eigen ux portfolio.

 • We gaan in op je zekerheden en je onzekerheden en wat je daaraan kunt doen.

TRAINERS

Peter 2020 square face vrij 800.jpg

Peter Villevoye

UX-consultant/Customer Experience-designer

 

Peter is een trainer in hart en nieren. Hij weet alles over UX, mede omdat hij 'UX certified' is vanuit Nielsen Norman Group. Daar heeft hij diverse certificaten gehaald, waaronder: Information Architecture, Navigation Design, Emerging Patterns for Web
Design Tradeoffs & Decision Frameworks, Visual Design for Mobile and Tablet en
Design Facilitating UX Workshops. 

René Vendrig

Interaction designer

Sinds zijn afstuderen als Interaction Designer in 1998 werkt René aan projecten die variëren van online campagnes en webshops tot ticketwebsites en applicaties die adviseurs helpen bij adviesgesprekken. Daarnaast geeft hij regelmatig workshops om software te verbeteren.
René is een ster in prototyping en deelt zijn oog voor detail graag met jou.

René op LinkedIn