UX BASISTRAINING: ONLINE OF FYSIEK

Duur: 3,5 dagen

Huiswerk: +/- 4 uur per week

Prijs: € 2500 incl BTW

Resultaat: Allround junior ux designer

 

uwv.png

Via UWV deze UX Basistraining volgen?

Waarom een UWV-er omscholen naar ux designer?


+ UX designer is een ‘kansberoep’ én 'krapte beroep’ volgens het UWV, onder de naam ‘developer specifieke toepassingen (.NET, Cloud, Web, App’)
Zie een document dat door het UWV is opgesteld in aug. 2020 https://www.uwv.nl/overuwv/Images/kansrijke-en-minder-kansrijke-beroepen-sinds-corona-20200813.pdf
+ UX Designer is een heel breed vak: je leert iets over psychologie, vormgeving, onderzoek doen, programmeren en samenwerken met developers. Zodoende is er voor ieder wat wils, en kunnen vele cursisten hun ei kwijt in ons vak. Daarom is 89% van al onze cursisten die zich laten omscholen, gebleven in het vak UX design.
Wat is de baanzekerheid van UX design?


Tijdens deze corona tijd zien alle bedrijven de noodzaak om verder te digitaliseren, hun webshops te verbeteren en gebruiken zij online tools intensiever. Dat vraagt om kennis en kunde op de werkvloer. Een ux designer maakt digitale producten gebruiksvriendelijker, iets wat meer dan ooit in trek is. Alle bedrijven hebben websites, maar ze werken niet makkelijk of goed. Na het volgen van onze ux opleiding bij de UX Academy, gaan de meeste cursisten eerst een stage lopen bij een bedrijf, of solliciteren meteen als junior ux designer. De meeste mensen krijgen daarna een tijdelijk of vast contract, omdat het zo’n schaars beroep is. Anderen gaan na het volgen van de opleiding aan de slag met een ux portfolio, waar wij als trainers input op kunnen geven. Juist ook na het volgen van de training ondersteunen wij hen via online kanalen. Daarin zijn wij uniek. Dit ux portfolio helpt mensen om zich te onderscheiden van andere sollicitanten.
Wat is het instap niveau van onze ux training?


Iemand met een afgeronde MBO of HBO opleiding kunnen wij ontvangen. Daarbij maakt de achtergrond van diegene niet uit. Voorkeur heeft een grafische achtergrond of technische achtergrond of (IT) project management.
Waarom bij de UX Academy een UX training volgen als UWV-er?


De UWV-ers zitten bij ons altijd samen in dezelfde trainingsgroep met cursisten die wel in de praktijk werkzaam zijn (dus niet werkloos zijn). Ook hieruit ontstaan regelmatig nieuwe connecties en spontane uitnodigen om langs te komen voor een sollicitatie gesprek! Om het niveau gelijk te houden bieden we daarom een halve dag introductie ux design aan, aan alle UWV-ers voordat zij samenstromen met de groep die al werkzaam is en komt bijscholen. Je maakt 5 UX deliverables die je meteen kunt meenemen naar je eerste sollicitatiegesprek. Per deliverable kan de trainer een foto van je maken terwijl je bezig bent met UX. Deze foto's kun je goed toevoegen aan de sollicitatie brief of je ux portfolio. Je laat hiermee zien dat je ervaring hebt in het vak.Wij zijn de enige opleider van Nederland die geaccrediteerd is vanuit een Europees UX Qualification Board. Het UX diploma wat we aanbieden staat goed bekend in het werkveld.Zie https://uxqb.org/en/training/recognized-training-providers/Na afloop blijf je in contact met onze trainers en de groep via ons eigen beschermde kanaal op Slack. Daar kun je blijvend om help en advies vragen.
Waarom omscholen naar UX design?


UX designer is een ‘kansberoep’ én 'krapte beroep’ volgens het UWV, onder de naam ‘developer specifieke toepassingen (.NET, Cloud, Web, App’Zie een document dat door het UWV is opgesteld in aug. 2020https://www.uwv.nl/overuwv/Images/kansrijke-en-minder-kansrijke-beroepen-sinds-corona-20200813.pdf
UX Designer is een heel breed vak: je leert iets over psychologie, vormgeving, onderzoek doen, programmeren en samenwerken met developers. Zodoende is er voor ieder wat wils, en kunnen vele cursisten hun ei kwijt in ons vak. Daarom is 89% van al onze cursisten die zich laten omscholen, gebleven in het vak UX design.
Consumenten gebruiken webdiensten intensiever dan voorheen en dat vergroot de druk op callcentra. Daarom is digitale selfservice, serviceoptimalisatie en user exprience design belangrijker dan ooit. Bekijk dit filmpje eens: https://www.youtube.com/watch?v=O94kYyzqvTc
Waar kan ik UX stages vinden?


We hebben een Slack channel waar regelmatig stages op worden aangeboden. Hier kun je vrijblijvend op reageren. Wij bieden dus stages aan, maar het is aan de cursist om hierop wel of niet te reageren. Ook op onze Facebook page en op onze LinkedIn page verschijnen regelmatig leuke ux stages en ux jobs. Hou die pagina's in de gaten!
Waarom is UX Design belangrijk voor bedrijven en waarom komen de meeste mensen een ux training volgen?

Welke kwalificatie wordt met de opleiding verworven?


Je krijgt een certificaat mee als All round ux designer.
Wat gebeurt er wanneer de opleiding niet met succes wordt voltooid?


In dat geval zul je geen certificaat meekrijgen als All round ux designer
Welke stappen zet je voor omscholing via UWV & UX Academy?


De UX Academy heeft een samenwerkingsovereenkomst met het UWV!
Wij kunnen je helpen met het omscholen in je digitale kennis en vaardigheden. Al 5 jaar begeleiden we mensen die even zonder baan zitten of in between jobs zitten.
Hoe gaat het in z'n werk in 3 stappen; 1. Neem contact op met je UWV contactpersoon/coach. Het UWV bepaalt of je in aanmerking komt voor een vergoeding van scholing. 2. Geef aan dat UX Academy B.V. als opleider geregistreerd staat bij het UWV en krijg akkoord om een offerte aan te vragen. 3. Vraag een offerte bij ons op die je kunt overhandigen aan het UWV. Bel meteen met ons secretariaat Suzanne Spijkerman: 06 - 55 83 10 13 of stuur ons een mail.

PROGRAMMA UX BASISTRAINING

 Dag 1 Understanding

Leer denken als een ux designer; voeg een nieuwe waarde toe aan je team

10.00-12.30 uur

 Korte introductie. Wat is User Experience Design en Interaction Design? En hoe integreer je het in de bestaande manier van werken?

 Je leert wat gebruiksvriendelijkheid is en hoe (en waarom) je de gebruiker betrekt in het ontwerpproces

✓ Je krijgt inzicht in hoe je aan de slag gaat met UX Design, ontdekt de valkuilen en leert hoe je die kunt omzeilen. Wat is het minimale en maximale UX traject? 


13.00-15.00 uur

 Je maakt kennis met de hele toolset aan UX-deliverables -  25 stuks! - en leert overzicht houden

 We gaan in op gebruikersonderzoek. Wie zijn je gebruikers en hoe kun je ze indelen?


15.30-17.00 uur

 We bespreken UX-trends en tools

 Je krijgt een kleine thuisopdracht: maak een UX-briefing om vast te stellen wat je rol en verantwoordelijkheden zijn als UX-designer (ca. 1 uur werk)​
 


Dag 2: Aan de slag met een case naar keuze

Je weet na deze dag echt wat ux kan inhouden en hoe je het hoort toe te passen. Je krijgt steeds meer vertrouwen met de materie en maakt kennis met de valkuilen van het vak.

 

10.00-12.30 uur

 Met een quiz toetsen we de stof van dag 1

 Je presenteert in 5 minuten een case naar keuze en ontvangt waardevolle feedback van de trainer


13.00-15.00 uur

 Je leert een persona maken en past deze toe op jouw case

✓ Je ontdekt hoe je eenvoudig gebruikersonderzoek doet met 20 user-data-bronnen 

 Je schrijft een user scenario voor je persona. Dit gebruiken we op dag 3


15.30-17.00 uur

 We duiken in flowcharts en informatie-architectuur

 We maken korte metten met alle vragen die op sticky notes zijn geschreven   


Dag 3: Je ontwerp testen, evalueren en optimaliseren

Ook op deze dag geen eindeloze ux-theorie, maar job-ready skills om direct toe te passen op je eigen case!

10.00-12.30 uur
 Je krijgt een overzicht van actuele mobile trends en een checklist voor mobile design

 We beantwoorden op alle vragen die op stickynotes zijn geschreven   


13.00-15.00 uur

 Je ontwerpt op basis van gebruikerswensen (in plaats van op onderbuik gevoel) en test je eigen case met paper prototyping en wireframing

 Je leert wat usability testing is en zet een usability test op voor jouw case


15.30-17.00 uur

 We bespreken en verbeteren elkaars klikbare paper prototype
 We sluiten gezellig af met een borrel om 17:00 uur.

Dag 4 (halve dag!) Terugkomsessie

✓ We gaan in op je UX sollicitaties en wat daarvoor nodig is.

✓ We bekijken ux porfolios en je kan feedback krijgen op je eigen ux portfolio.

✓ We gaan in op je zekerheden en je onzekerheden en wat je daaraan kunt doen.

DOELGROEP

De cursus is perfect voor iedereen die op zoek is naar een inleiding over het ontwerpen van gebruikerservaringen (UX) binnen de ontwikkeling en vormgeving van moderne digitale media. Ook managers die algemeen inzicht willen in de wereld van UX-design kunnen hieraan deelnemen; deze introductie biedt een goed inzicht in het werkveld van UX-designers.

TRAINER

Peter 2020 square face vrij 800.jpg

Peter Villevoye

UX-consultant/Customer Experience-designer

 

Peter is een trainer in hart en nieren. Hij weet alles over UX, mede omdat hij 'UX certified' is vanuit Nielsen Norman Group. Daar heeft hij diverse certificaten gehaald, waaronder: Information Architecture, Navigation Design, Emerging Patterns for Web
Design Tradeoffs & Decision Frameworks, Visual Design for Mobile and Tablet en
Design Facilitating UX Workshops.