top of page

Deze training wordt gegeven door Anne Vroegop, oprichter van de UX Academy, en is een training op middelhoog niveau. Daarmee sluit de training perfect aan op de UX Basistraining. We gaan geen interfaces ontwerpen - dat kun je immers al - maar we zoeken echt de verdieping in het vak.

Dag 1 Heuristic evaluation/expert review

Hoe ga je een heuristic evaluation afnemen om de gebruiksvriendelijkheid te meten van een applicatie? Dit is een perfecte sales starter voor ieder UX project. 

Je leert de do's en don't van een expert review en welke voorbereidingen je moet treffen. Ook de nazorg en het communiceren van de uitkomsten komen aan bod.

Vanuit de uitkomsten van de expert review maak je een UX briefing/voorstel waarbij je je inspanning (welke ux deliverable voor welk doel) onderbouwt met een uren calculatie.
 

Dag 2 UX Workshops faciliteren

Welke 5 stappen moet je zetten om je goed voor te bereiden op het faciliteren van een UX workshop? Wat zijn de valkuilen? Welke soorten workshops zijn er en welke zet je wanneer in? De ochtend staat in teken van een stappenplan en theorie over het geven van workshops en ga je zelf een workshop voorbereiden. In de middag gaan we oefenen en komt iedereen aan de beurt om zelf een workshop te faciliteren waarbij je feedback krijgt van de groep. De workshop kan gaan over de input die je hebt verkregen vanuit je heuristic evaluation op dag 1.

Dag 3 UX Prioriteringstechnieken 

We maken kennis met 11 prioriteringstechnieken die een UX-er kan gebruiken. In welke fase van het ux werkproces kun je welke prioriteringstechniek inzetten en waarom? Ook maak je kennis met een ux research repository om gebruikersdata uit meerdere user data bronnen in op te slaan. Neem je case mee en ga met behulp van ons UX Backlog Framework features, NPS scores, stakeholders of pijnpunten prioriteren. Dat helpt je om efficiënter te werken en een betere communicatie met business stakeholders in te richten.

Dag 4 UX Maturity/UX roadmap/UX Werkproces optimaliseren 

Neem je eigen UX Werkproces onder de loep met ons canvas, waarmee je jouw (scrum) workflow verbetert. Een design system kan hier een onderdeel van zijn. Maak met het canvas een plan van aanpak om je eigen werkomgeving meer 'ux mature' te krijgen. Vanuit een stip op te horizon bepaal jij hoe je daar gaat komen en wat je daarvoor nodig hebt. Dit kun je pitchen in een rollenspel. Je krijgt tips hoe je jouw leidinggevende/PO kan overtuigen zodat jouw UX roadmap bijdraagt om de organisatie ux volwassener te maken. 

Voor wie?

  • UI Designers, UX Designers, visual designers, grafisch ontwerpers of service designers

  • Front-end developers

  • Product owners

  • Online copywriters of webredacteuren

  • Business-analists, informatieanalisten of functioneel ontwerpers

4 dagen / € 2.695 (excl. btw)

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6

`

Dit zit er allemaal bij:

 De belangrijkste slides per dag in pdf

UX backlog framework (cc) om features te prioriteren 

UX workflow canvas (cc) om verbeteringen te achterhalen in je workflow

1-op-1 feedback op jouw project met een expert review 

Veel rollenspellen

Administratiekosten

Versnaperingen en heerlijke lunches

Na het volgen van je training kun je voor al je vragen terecht bij onze UX Academy Slack community waar onze trainers en oud-cursisten altijd voor je klaarstaan

UX MEDIOR
TRAINING

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw UX carrière?  Word medior UX Designer.

Leer UX workshops faciliteren, prioriteringsmethodieken toe te passen en een UX roodmap te maken. Verbeter de ux maturity van je organisatie!

WIJ ZIJN OP 7 PUNTEN ANDERS DAN ANDERE OPLEIDERS

1. Vooraf een telefonisch kennismakingsgesprek met de trainer
2. Kleine groepen met maximaal 6 cursisten: volop ruimte voor 1 op 1 coaching
3. Pas de theorie toe op je eigen projecten die je meeneemt naar de training
4. Wij zijn bevlogen ontwerpers in het werkveld en delen graag UX projecten waar we nu aan werken
5. Heerlijke vegetarische lunch en blijvend toegang tot onze online leeromgeving
6. In de UX Academy Slack community helpen onze trainers je ook ná de training
7. Certificaat van hét Nederlandse UX expertisecentrum

REVIEWS OP LINKEDIN

DE TRAINER AAN HET WOORD