DE TRAINERS

UX Academy is een netwerk van enthousiaste UX-professionals die houden van hun vak en dat graag met de wereld delen. Wij creëren de toekomst van het bedrijfsleven door onze passie over te brengen, om zo waarde te creëren voor individuen en bedrijven. 

 

We kennen elkaar al geruime tijd en hebben vaak samen gewerkt aan projecten bij klanten, elk vanuit onze eigen expertise. Daardoor weten we wat we aan elkaar hebben. Bij ons vind je geen trainers die niet zelf in het vak zitten: we hebben stuk voor stuk een bloeiende freelancepraktijk.

Boyd de Groot - Freelance UX-consultant & trainer UX Mastertraining

Specialiteiten: interaction design, user interface design, concept design, UX designmanagement. Boyd geeft de training UX Mastertraining. Werkt nu bij KLM aan een ux strategie voor een klantportaal.

Boyd is een stevige senior met meer dan 20 jaar ervaring. Een strategisch en conceptueel denker die niets liever doet dan bedrijven helpen om projectmatig te werken. Boyd werkt het liefst met multidisciplinaire ontwerp- en ontwikkelingsteams en is ook als freelance docent Interaction Design verbonden aan de Haagse Hogeschool.

Yvonne de Mey van Streefkerk - Freelance UX-designer & trainer UX Basistraining

Specialiteiten: user centered design, kwalitatief user research, interaction design, usability testing, schetsen met pen en papier. Yvonne geeft de UX Basistraining. Werkt nu bij de Gemeente Amsterdam aan digitale oplossingen in de openbare ruimte.

 

Yvonne heeft de afgelopen 20 jaar voor diverse opdrachtgevers aan uiteenlopende projecten gewerkt en kent alle kneepjes van het vak. Elk nieuw project is voor haar een avontuur: een nieuw onderwerp, nieuwe gebruikers, nieuwe teams en nieuwe processen. Zo blijf je scherp en raak je nooit uitgeleerd.

Meike Mak - Freelance UX-researcher & trainer Usability Research

Specialiteiten: user research, design research, usability, conceptontwikkeling, innovatie, kwalitatief gebruikersonderzoek. Meike geeft de workshop Usability Research. Zij werkt nu UX research strategieën voor klanten vanuit haar eigen studio en doet veel voor Adidas.

 

Meike is een geboren researcher. Door te luisteren en te analyseren weet ze de meest complexe puzzels te op te lossen. Na een studie Industrial Design koos ze voor een carrière als marktonderzoeker en customer experience researcher. Meike is medeorganisator van UXinsight: de enige UX Research-conferentie in Nederland.

Kaj van Leeuwen - Freelance UX-designer & trainer UX Basistraining

Specialiteiten: interface design, interaction design, customer journey mapping, design thinking, UX design management. Kaj geeft de UX Basistraining. Kaj werkt nu bij Leaseplan aan een UX research strategie.

Kaj heeft ervaring als UX-consultant, interaction designer en design researcher. Hij weet alles van Customer Experience- en User Experience-design en deelt zijn kennis met plezier. Zijn credo: aandacht voor details is belangrijk voor een optimale klantervaring, mits de grote lijnen niet uit het oog worden verloren. 

René Vendrig - Freelance Interaction Designer & trainer UX Prototyping

Specialiteiten: prototyping tools, Axure, interaction design, user interface design, online applicaties, usability. René geeft de workshop UX Prototyping

Werkt nu bij de NPO, Schiphol Group en Gemeente Haarlem aan digitale dienstverlening.


Sinds zijn afstuderen als Interaction Designer in 1998 werkt René aan projecten die variëren van online campagnes en webshops tot ticketwebsites en applicaties die adviseurs helpen bij adviesgesprekken. Daarnaast geeft hij regelmatig workshops om software te verbeteren. René is een ster in prototyping en deelt zijn oog voor detail graag met jou.

Jenneke Taal-Fokker - Freelance UX-consultant & trainer UX research

Specialiteiten: service design, kwalitatief en kwantitatief UX research, UX strategy, interaction design, (lean) usability testing. Jenneke geeft de UX research en Lean usability testing workshops. 

 

In Jenneke’s carrière zijn ontwerp en onderzoek altijd hand in hand gegaan. Ze heeft een stevige ervaring in zowel de academische wereld als in de praktijk als UX/CX design researcher en service designer voor verschillende internationale werkgevers en opdrachtgevers. Jenneke is ook als externe coach verbonden aan de masteropleiding Design for Interaction van de TU Delft.

Anne Vroegop - Freelance UX-designer & trainer UX Basistraining en UX Mediortraining

Specialiteiten: gamification, interaction design, user interface design, online applications, usability 

Anne geeft de UX Basistraining en UX Mediortraining en UX Senior training.

Werkt nu als UX coach bij Eagle Eye Networks aan dashboards van cameraviews. Anne is sinds 2004 allround UX-designer. Naast haar opdrachten voor internationale reclamebureaus brengt ze sinds 2013 haar passie voor het vak over op groepen mensen. Klanten roemen Anne om haar expertise in gebruikersgerichte gamification, haar tomeloze creativiteit en authenticiteit.

Simone Tertoolen - Freelance UX-designer / Lector

Simone geeft in-companytrainingen en de UX Basistraining.

Specialiteiten: interaction design, user testing, prototyping, smart objects. Werkt nu bij MINOIS aan smart bags als onderdeel van Internet of Things.

Simone was nauw betrokken bij de revolutie van belangrijke digitale apparaten in ons leven: touch screens, smartphones, wearables en autonavigatie. In het User Experience-veld heeft Simone ervaring als researcher, concepter, manager en ontwerper.

Brian Pagán - Freelance UX-designer / Lector

Design Humanist 🎭 Actor 🚀 Founder & UX Coach @ The Greatness Studio
Speciality: Content & Experience Strategy, Design for Behavior Change, Prototyping

 

Brian is an award-winning human experience designer, working 17 years on digital products in healthcare, blockchain, IoT, and fintech. He's worked with companies like Philips, UCB, Land Life Company, ING, KLM, and Unilever. His specialties include content strategy, behavioral design, and interactive prototyping. Brian's humanistic design practice includes techniques from acting & psychology, plus he's given talks & classes in 11 countries. Linkedin Brian 

Suzanne Spijkerman - Freelance officemanager

Specialiteiten: praktische vragen en administratie

Suzanne is onze onvolprezen officemanager.

Bel je de UX Academy op? Dan krijg je Suzanne aan de lijn. Zij regelt alle praktische dingen. De inschrijvingen. De facturen. De website. Enzovoort. Zodat onze trainers hun werk goed en met plezier kunnen doen. Stipt, vriendelijk en servicegericht. Dat is wat haar typeert. Niet voor niets is ze al sinds 2008 freelance officemanager. 

Petra Roet - Freelance Visual Designer

Specialiteiten: graphic design (online en print)

Petra verzorgt het grafisch ontwerp en de communicatie van de UX Academy.


 

Petra weet in een visueel ontwerp precies de juiste snaar te raken. Ze komt met sterke oplossingen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Daarnaast is ze enorm behulpzaam en staat ze altijd staan voor anderen. Daarom zijn we gek op Petra.

Please reload

EDUCATIE PARTNERS

logoUXQB_RTP_2020_final_farbe.png
Schermafbeelding 2020-07-01 om 11.57.35.
Schermafbeelding 2019-02-11 om 12.55.06.

  Enthousiaste trainers uit het veld    Interactieve, praktijkgerichte trainingen    Gelijkwaardig groepsniveau

UX Academy B.V. Amsterdam © 2020 | T +31 20  893 43 11 

UX Academy

Kromme Waal 9

1011 BS Amsterdam

Privacybeleid

Algemene voorwaarden

Made with ❤️ and ☕️ in Amsterdam